6. DM poročilo

Tokratni tradicionalni Damčev memorial je potekal od četrtka, 12., do nedelje, 15. aprila 2012.
Vse sodelujoče jadrnice so bile razreda Elan 333, da bi bili tekmovalni plovi čim bolj izenačeni.

Posadke so mimo vseh morskih pasti varno vodili naslednji oro-kapitani/kapitanke (ki so hkrati tudi aktivno sodelovali pri organizaciji in izvedbi regate):
1. Mojca
2. Ana
3. Primož
4. Klemen
5. Olimpio
6. Romanus
7. Kvaso
8. Sašo – makedonska ekipa
9. Mare
10. Aleš – Stari
11. Slavc

Udeležba je od predprijavljenih 56 jadralcev narasla na 60, občasno pa tudi na več (odvisno od vidljivosti, ki je bila v poznih nočnih urah ponekod dvojna).
Prvi večer smo se dobili v Zapuntelu, kjer je ob izvrstni večerji (hvala Kleptonu&Co.) potekalo uvodno druženje in testiranje psihofizičnih zmogljivosti jadralcev. Z namenom ohranjanja izvrstne kondicije za petkovo regato, se žurka na pomolu ni zavlekla preko sprejemljivih meja (karkoli že to pomeni) 🙂

Naslednji dan, v petek, sta potekala dva plova, po spodaj označenih trasah:

Prvi plov Drugi plov

 

Morje je bilo, kljub napovedanemu ‘olujnemu jugu’, mirno in prvi dan regate (ki je prinesel dva etapna zmagovalca, Olimpia in Romanusa) je odlično uspel!
Le kapitan Kvaso je imel ta dan na regularnost regate tri pritožbe, ki jih je vložil v obravnavo na Komisijo za disciplino, fair play in pritožbe. Po ustreznem kolkovanju pritožb, s koleki rjave barve v višini slabe pol flaše, je Komisija z metodo medi(t)acije uspešno rešila dve pritožbi. (Vsebine tretje pritožbe se pritožnik do takrat ni več spomnil, zato je bila zadeva zaključena.)

V soboto smo uspešno izvedli še dva plova regate, na naslednjih trasah:

Tretji plov Cetrti plov

Na veselje enega od morskih orovolkov, je ta dan končno tudi štart ororegate postal zanimiv: saj se je tokrat prvič v orozgodovini, tik pred pričetkom štartne procedure, na štartni liniji pridno gnetlo vseh 11 jadrnic 🙂

Po dveh lepih in ne preveč napornih etapah ter krajšem postanku za okrepčilo, trening plesne koreografije na znane svetovne uspešnice in druženje na odprtem morju, so proti večeru vse ladje vplule v Žman, kjer se je v bližnji gostilni odvila gala zaključna večerja z razglasitvijo rezultatov.

 

Zaključna tabela rezultatov na desni je pokazala novega zmagovalca –>

 

Na letošnji regati je zmagala ekipa RomanUS, ki je za svoj uspeh od lanskoletnih zmagovalcev, ekipe Olimpija prejela v dar in hrambo dragoceni prehodni pokal.

Rezultati

Po podelitvi nagrad se je tradicionalno pilo, pelo in plesalo do zgodnjih jutranjih ur. Na tem mestu moramo pohvaliti vse oropilke in oropilce za izkazano vzdržljivost in ogromno mero truda in dobre volje, ki so ju vložili v tokratno jadranje in sploh v izvedbo zaključne žurke (posebna pohvala gre tudi Vojzu s harmoniko in Michelu Telu za 167 ponovitev ‘Roza Roza’ v najrazličnejših izvedbah ? ). Posebna zahvala gre tudi vsem kapitanom in kapitankam za odlično izvedbo odprave, predvsem pa Alešu in Maretu za ves trud in vrhunsko organizacijo odprave!!!

»Se vidimo čez eno letoooo, woohoooo«, smo se drli z ladje na ladjo, medtem ko smo v nedeljo, polni lepih vtisov, izpluli nazaj vsak proti svoji luki.

Celotno fotogalerijo si oglejte tukaj –>

Zapisala sta Irenca & Andrej.

Leave a Reply