Pokljuka(t) 2010

Leto se (pre)drzno premika proti novi letnici  z eno dvojko, eno ničlo in dvem enkama.  In seveda je, poleg snega in drugih padavin, prišel čas OroBožičnoObčnega zbora. Točen datum smo v pomanjkanju primernih stavbnih objektov pomaknili na soboto 20.11. na Pokljuko, v večini že znani koči Planinka.

In, glej ga zlomka, ugotovili smo, da gremo spet na tole lokacijo ravno po okroglih 10 letih (mesec gor ali dol press). Spodobi se torej, da vabilu pritaknemo eno takratno sliko:

Dogajat bomo začeli v odvisnosti od vremenskih pogojev nekaj po 12 uri, mogoče z izletom na Viševnik ali pa samo v bližnji gostinski objekt na borovničke ali kaj podobnega (tud kidanje snega pride v poštev press).

Zaradi lažje organizacije in nabave (ne)primernih količin maliganov ter prehrambnih artiklov, vas naprošam za najavo udeležbe in sicer v obliki:

  • pridem, pijem, jem, spim
  • pridem, pijem, jem
  • pridem, spim
  • pridem, pijem
  • pridem, jem
  • itd…

Prijavo lahko najavite pri Mr-ju ali meni.

Trenutno so svojo udeležbo že najavili:

Pijem jem spim Pijem/jem
1 F. Kvaso
2 Slavka DV
3 Slavc Zorana
4 Lenca Martina
5 Bili
6 Vlasta
7 Lili
8 Maja
9 MR
10 Mimi
11 PrimožR
12
13
14
15

Tukaj so pa še stara navodila za izgubljene, ki so po čudnem spletu naključnih dogodkov postala spet aktualna

Navodila za dostop za tiste, ki baje veste, kje je ŠPORT Hotel:

Tisti, ki veste kje je na Pokljuki Šport hotel, ste že zelo blizu uspeha – peljete se še malo naprej v hrib in parkirate pred pensionom Jelka (na vrhu hribčka desno). Če na taistem križišču, kjer ste odvili desno, pogledate na levo, boste ob pozornem nekajminutnem opazovanju uspeli prepoznat blago levo v hrib zavijajočo makadamsko-kolovozno pot, po kateri se lahko otovorjeni s številnimi darili, spolnimi vrečami in ostalimi pripomočki napotite v rahlem drncu. Po cca 100m boste, upajmo, zagledali bledo lučko (ali hiško, ki ne bo tako bleda, sploh, če bo to podnevi), ki se bo sčasoma počasi večala. Poskusite najti vhod na levi strani hiše. Treba bo Pokljuka(t) (valjda) in v primeru uspešne Pokljuke, mirno in brez panike vstopite. Zahtevajte mornarsko dobrodošlico in stvar je, kar se vas tiče, za nekaj časa opravljena.

Za tiste, ki ne veste, kje je Šport hotel:

Poslušajte Slovenski turistični radio v češčini na 93,88 kanalu. Tam verjetno tega ne bodo znali povedat ali pa vi ne boste razumeli. Torej Globus Slovenije v roke, najdite svojo trenutno pozicijo in štartajte s prstom proti Bledu (generalna smer je 340 ali SSZ press). Ko prispete do Bleda, si čestitajte in v najbližjo slaščičarno po kremšnite. Po kremšnitah se lahko ponovno lotite raziskovanja Gorenjske z okolico. S prstom sredi Bleda odvijte desno in poskusite vdeti Gorje (najprej ta Spodne, pol pa še ta Zgorne), Petača se raje izognite (domorodci so nevarni press) in jo urežite (s prstom seveda) proti Pokljuki (tukaj še ne Pokljukate – to šele pride). Po naporni poti prsta navkreber boste naleteli na Zatrnik, a zanj ne pokažite nobenega zanimanja, da vas ne zvlečejo na Hotunjca (lahko pa si natočite en borovničevec, za uspešno opravljen del poti). Po še nadaljne pol ure vožnje s prstom (če ste zlo počasni), pridete do Mrzlega Studenca, kjer je hkrati tudi največja dilema vseh mornarjev – križišče je enormno – vanj se steka in odteka kar 5 cest (všteta je tudi ta, na kateri ste s prstom). Po pozornem branju kažipotov v živo boste ugotovili, da je prava asfaltna luknjasta potka, ki pelje v blagem levem ovinku naravnost. Po cca 1 km vožnje  – s prstom malo manj –  (za podrobnejše razdalje se obrnite na tamstoječi kažipot) boste zapazili tudi na zemljevidu levi odcep. V živo zgleda tako, da se ena cesta tam odcepi levo. Tam nekje je tudi žalostna tabla, ki drži napis Šport Hotel.

Huh, zdej ste pa že blizu!  Ko dosežete Šport hotel, ste ga torej spoznali in veste, kje je – torej se lahko držite navodil za tiste, ki vedo kje je Šport Hotel na Pokljuki.

V primeru, da vas ustavi vojak, ste zašli. Če ni preveč kosmat, ga mirno vprašajte za pot do Šport hotela in ga ne pozabite opozoriti, da ste z vozilom, in da vozilo po vsej verjetnosti ni terensko.

Če pa je kosmat, je čas za paniko, še posebej, če bo začel rjovet na vas. Najbolje je, da si nadenete sončna očala, se zaklenete v avto in rjovečo zverino ignorirate (ni nujno, da priporočene stavri naredite v navedenm vrstnem redu press). Z malo sreče se bo naveličala in sama odšla. Nikar ji ne sledite. Obrnite avto in se vrnite do Zatrnika in poskusite ponovno vdet Šport Hotel.

Leave a Reply